Bahan-bahan Resepi Mee Geti Hailam :
1 Pek Mee Geti
2 sudu besar sos tiram
1 sudu besar kicap pekat
1 ketul ayam(dipotong dadu)
1 pinggan kecil udang (buang kepala dan ekor)
1 batang lobak merah (dipotong panjang)
1 batang sawi (dipotong panjang)
2 biji tomato kecil (dipotong 2)
4 bebola ikan (dipotong 2)
2 batang kek ikan (dipotong kecil)
daun sup dan bawang goreng sebagai hiasan
Cara-cara membuat resepi Mee Geti Hailam :
1. Panaskan minyak didalam kuali, kemudian masukkan ayam dan udang .
2. Masukkan sos tiram dan kicap pekat. Masukkan air agar tidak terlalu pekat dan biarkan sehingga naik bau.
3. Masukkan lobak merah dan tomato. Biarkan sehingga mendidih.
4. Masukkan Mee Geti dan sawi dan gaul sehingga sebati. Jangan terlalu lama nnti mee kembang yee ...
5. Angkat dan hidangkan panas-panas. Hiaskan bersama daun sup dan bawang goreng.
Selamat Mencuba !! Pastikan anda semua mengguna kan Mee Geti !!
No comments:
Post a Comment